Faranghe - een italiaanse woonboerderij
tagliatelle met gambas
Nieuwsbrief

La Dolce Vita - Eten & drinken

Tagliatelle, gamberi e limone

Lintpasta met garnalen en citroen

 

benodigdheden 2 personen


300 gram schone (grote) garnalen ’s (verwijder schaal en darm van de rauwe garnaal)
1 citroen
2 gedroogde pepers
Wat verse of gedroogde tijm
250 gram tagliatelle
Olijfolie

bereidingswijze

Zet alvast een pan met water op met wat zout tot het kookt. Neem een koekenpan en doe daarin een flinke scheut olijfolie. Pepertjes verkruimelen en in de olie bakken. Kort daarna de gambas erbij. De de citroen erover uitknijpen. Tijm erbij en kort laten stoven. Dit hele procedé duurt zo'n 5 minuten anders drogen de gamba’s uit.
Intussen de pasta in het kokend water en al dente koken,. Pasta uit de pan en in de borden doen. Gamba’s met oie/citroenbouillon erover heen gieten. Roeren en klaar.

Heerlijk recept met dank aan Esther.

 

Probeer ook eens de recepten cannelloni gevuld met spinazie en ricotta of ravioli in boter en salie.